יום שבת, 30 במרץ 2013

יציאות מצרים ותינוקות

חג שמח!
עבר לא מעט זמן מאז הפוסט האחרון.
אבל הפוסט הנוכחי מתבשל אצלי כבר כמה ימים.

פסח מעורר מחשבות על יציאה וחירות.
יש מי שפסח גם גורם לו לעצירות,
מצות, תפוחי אדמה וביצים הם שילוב קשה לחלקנו ....

אז הפעם החלטתי להקדיש לכל "התינוקות והילדים העצורים" -
התיחסות,
עצירות בהגדרתה היא זו הגורמת לאי נוחות בזמן היציאה אצל התינוק.
אין הכרח לתדירות נמוכה -
ומכאן שכמו באכילה - איכות החוויה היא המשמעותית.

סיבות שונות יכולות להוביל לעצירות -
ולאחרונה אני נתקלת בתינוקות הסובלים מעצירות על בסיס קבוע.

או כאלו החווים עצירות בעקבות מעבר מתמ"ל שלב אחד לתמ"ל שלב 2
או כאלו שהחלו בחשיפה למזונות מוצקים.

הסיבה היא חשובה! ויש לגלותה,

פתרונות שונים כמו מיץ עגבניה / שמן זית/ מיצוי שזיפים /או חלילה גירוי פי הטבעת
אסור שיהוו פתרון קבע או יכנסו לשגרתו של התינוק.
יש לבחון היטב את תזונתו ולבדוק מה הוא המקור.

כמו הנפש גם מערכת העיכול זוכרת עבורנו חוויות טובות וטובות פחות .

הנה כמה מקורותאפשריים להתפתחות עצירות -
1. העלאת מינון הברזל
2. מעבר לתמ"ל עם תכולת ברזל גבוהה יותר או הרכב שומנים שונה
3. תזונה עתירת מוצקים (כמו זו האופיינית בפסח) ושתייה לא מספקת
4.תחילת חשיפה למזונות מוצקים
5. סיבות שונות כמו אלרגיה (לגלוטן /חלב ועוד)

אז מה עושים ?
מדווחים לגורם מטפל על העצירות ובודקים סיבות אפשריוית לבעיה.  
והעיקר -
מחבקים הרבה - לא תאמינו כמה רגש יש במערכת העיכול -
וכמה רגשות מחשבות ותסכולים עשויים להיות "עצורים" שם.

מאחלת לכם אביב משוחרר:)
עדי


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות