יום ראשון, 21 באפריל 2013

המנבטה

כן! יש דבר כזה
מנבטה כשמה כן היא
ובכל זאת ?
מנבטה היא  כלי מקסים המיועד להנבטת קטניות.
אני יודעת שכבר דיברנו על הנבטה,

כאן
ובכל זאת שמחתי להכיר את יובל. הוא מוכר כלי חרס להנבטה
כלי הנבטה
הוא לימד אותי עוד על הנבטה.

והנה עיקרי הדברים -(שלו ושלי):

להנבטת קטניות ישנם יתרונות בריאותיים!
(ביניהם ניטרול לקטינים - חומר המגן על הצמח
אך עשוי לתקוף חלבונים גם בגופנו)

וכן יתרונות תזונתיים!
אכילה של נבט מצליחה לספק לגוף
ויטמינים ומנרלים בצורה זמינה יותר.

למה חרס?
כי חרס יכול לספוח את עודפי המים
ובכך למנוע היוצרות עובש

אז- השגתי לעצמי מנבטה(תודה יובל)
והנבטתי!

הנה המסקנות -

כלי החרס (שעמל ומחשבה הושקעו ביצורו) מהממם! הוא פשוט יפה!
הנבטה הינה תהליך ממש פשוט (כמעט כמו לגדל דג!)
קטניות/זרעים מונבטים הם פשוט טעימים! ככה כמו שהם!

ולמה בעצם לא לקנות נבטוטים בסופר?
גם על זה קיבלתי הסבר - משכנע!
הנבטוטים הנמכרים בסופר התחילו תהליך שנקטע באמצע(במשאית במעברים וכו', עד שהגיעו למקרר הסופר)
כך שלעיתים אנחנו פשוט אוכלים את תחילת (או אמצע) הריקבון של הנבט הזה.

אז אם השתכנעתם, רכשתם, הנבטתם, אכלתם
ועדיין נשארו נבטים.
אתם מוזמנים לבשל אותם ולהגיש כנזיד
או פשוט גרגרים מבושלים ומפונצ'רים
או לטחון למרק של התינוק
כמובן, במרקם המתאים לתינוק שלכם:)


ממליצה!
כבר אמרתי?


אין תגובות:

פרסום תגובה

רשומות פופולריות